Loading...

Trend: fluwelenpracht

Home / Blog / Trend: fluwelenpracht

Een blijvende trend in 2018 in je interieur is de keuze voor weelderige texturen, zoals fluweel, velvet en velours. Deze stof is helemaal van nu en past heel goed in een modern interieur met een vintage randje.

Je kunt velours en fluweel toepassen op banken, fauteuils of gordijnen. De zachte stof heeft een chique uitstraling en je haalt hiermee een luxe sfeer in huis.

Het materiaal van fluweel en velours heeft een structuur die snel wat zwaar oogt. Vooral in combinatie met rijke en donkere kleuren. Zorg altijd dat je interieur in balans blijft door de juiste contrasten in materialen. Kies je voor lichte kleuren, dan houd je het wat luchtiger.

Ook mooi is de toepassing van velours of fluweel voor een fauteuil of armstoel. Zoals deze elegante zetel Brit van Zuiver met velvet-look.

Vind je dat allemaal wat veel en wil je toch een zacht effect bereiken met velours en fluweel? Neem dan een paar warme en zachte sierkussens voor op de bank. Pas je kleuren aan bij het seizoen en durf te spelen met kleur. Op deze foto zie je fluwelen kussens van Kardelen (hejliving): diepblauw en fris roze naast elkaar. De kleuren steken mooi af en dat versterkt het warmtegevoel.

Ben je geïnspireerd en wil je advies over hoe je een fluwelen accent kunt toevoegen in jouw interieur? Dat kan al met twee uur Quickstyling! Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

● Geef je interieur een nieuwe kans ●

Yolande Schroten
Buro Binnenkans

(Bron: Manon Visser, Kleur en Groen/Zuiver) 

Reacties(0)

Geef je reactie