Loading...

7 tips voor een persoonlijk interieur

Home / Blog / 7 tips voor een persoonlijk interieur

Laat de sfeer en hoe je woont een afspiegeling zijn van je persoonlijkheid. Hoe doe je dat? Lees snel verder, we geven je hier 7 tips voor een persoonlijk interieur. 

1. Kleur: Je maakt je interieur persoonlijk door kleur te gebruiken. Verf die wand in je favoriete kleur en pas colourblocking toe. Je schildert hierbij kleurvlakken in bijvoorbeeld een vierkant of cirkel op de muur. Ook kun je spelen met kleur door een lambrisering te maken.

Voer je favoriete kleur door in andere keuzes van je interieur. Dat kan met ton sur ton tinten (een kleur uit dezelfde kleurfamilie) of juist met contrasterende kleuren. Denk aan kleur in de raamdecoratie of laat de kleur terugkomen in een fauteuil. Als je het liever subtiel wilt houden, speel dan met kleur in een woonaccessoire, zoals een kussen, een opbergmand of een kaarsenstandaard. De DLM van Hay is een leuke bijzettafel om je favoriete kleur in terug te laten komen. 

2. Persoonlijke items: Dit zijn items in je interieur die maken dat het jouw huis is. Bedenk welke woonitems dit voor jou zijn. Misschien wel een erfstuk uit de familie, originele vondsten van een reis of bijzondere kunst, foto’s en prints. Hierbij speelt niet de marktwaarde, maar als ze voor jou van betekenis zijn voeg je er in je interieur persoonlijkheid aan toe. 

3. Mix van woonstijlen: Helemaal van nu is de eclectische woonstijl. Je combineert hierin verschillende interieur- en woonstijlen. Met nieuw gekochte meubels en met vintage exemplaren gaat je interieur echt leven. 

4. Indeling: Denk met de indeling eens heel anders in je interieur. We plakken vaak de meubels tegen de wand aan. Maar vaak is dat helemaal niet gezellig. Zet de bank gerust wat van de muur af. En als je daar de ruimte voor hebt, plaats hem midden in de kamer. Let wel op dat je de looproute niet belemmert, maar misschien kun je hem ook in de lengte plaatsen van de woonkamer, zodat je er nog achter langs kunt lopen. Mooi meegenomen is dat een meubel meer diepte aan de ruimte geeft, als hij niet tegen de muur aan staat. Hoe je je interieur indeelt is dus ook persoonlijk. 

5. Materialencombinaties: Ook het gebruik van verassende materialencombinaties maken je interieur eigen. Varieer met warme of koude, zachte of wollige, gladde of glanzende materialen. Het mag best een beetje schuren in je interieur. Zo combineert een zacht vachtje heel mooi met een draadstalen stoel. Warm versus koel. 

6. Maatwerk: Met maatwerkmeubels maak je creatief gebruik van de beschikbare ruimte. Bijvoorbeeld met een mooie vakkenkast, waarin je van alles opbergt of juist laat zien in de open vakken. Maatwerk maakt je interieur persoonlijk, omdat het meubel voor jouw interieur op maat is gemaakt. De mogelijkheden zijn eindeloos bij maatwerk. Ook leuk zijn de eetbanken die doorlopen naar de woonkamer. 

7. Denk out of the box: Durf iets bijzonders in je interieur eruit te laten springen en denk out of the box met een statement. Kies iets dat opvalt en anders is. Vaak vind je in de kringloop hiervoor veel inspiratie. Als je iets toepast op een niet voor de hand liggende manier, maar er je eigen draai aangeeft, dat maakt je interieur persoonlijk. Of blaas een familiefoto met een mooie herinnering op en creëer er uniek fotobehang van. 

Heb je naast deze 7 tips nog aanvullend advies nodig hoe je je interieur persoonlijker maakt? Buro Binnenkans helpt je graag met interieuradvies op maat. Neem gerust vrijblijvend contact op. Of kijk op interieuradvies en kies het advies dat bij jou past.

Yolande Schroten

Buro Binnenkans

Reacties(1)

  • 16 januari 2022, 13:40  Beantwoorden

    Wat een leuke tips! Ik wil graag mijn woonkamer een make-over geven, dus ga deze tips zeker gebruiken! Groetjes, Anne

Geef je reactie