Loading...

Speelruimte in stijl

Home / Interieurstyling / Speelruimte in stijl

Heb je een jong gezin? Dan ontkom je er niet aan: speelgoed! De grote vraag: hoe zorgen we dat het leuk blijft in ons interieur? We geven in dit blogartikel een paar praktische tips voor een frisse speelplek en een leefbaar huis.

Tip 1: Baken een ruimte af

Thuis willen we tot rust komen. Speelgoed maakt vaak onrustig. Daarom: baken een plek af voor speelruimte. In de woning die we stylden (zie foto’s), grenst er een serre aan de woonkamer. Een ideale plek voor kinderen. Hadden we dat allemaal maar! Heb je deze luxe niet? In iedere ruimte is wel een hoekje waar je een speelplek kunt creëren.

Niet veel ruimte in de woonkamer? Bevestig dan een plank aan de muur. En zet er en paar vintage stoeltjes voor. Dat neemt weinig ruimte in. Zo simpel kan het zijn en toch leuk. Of creëer een aparte speelhoek door een roomdivider.

Tip 2: Houd het luchtig

Kinderspullen geven genoeg kleur. Daarom is een neutrale basis belangrijk. Dat houd het een beetje luchtig.

Ook leuk: met een item een explosie aan kleur toevoegen. Dat dan weer wel. Dat maakt het verrassend en toch heel fris. Zie bijvoorbeeld op de foto wat het knalroze Ikea-krukje doet voor het witte tafeltje.

Blijf ook selectief met het aanwezige speelgoed. Spelen ze er niet meer mee? Ruim het dan op of maak er iemand anders blij mee.

Tip 3: Opruimen!

Rondslingerend speelgoed ruim je op in mooie opbergers. Er is daarvoor zoveel leuks te vinden. Denk aan: een kartonnen opbergzak, (draadstalen) manden of tik eens een oude kist op de kop.

Heel geschikt zijn metalen opbergbakken. Ze zijn ook nog eens stapelbaar. Handig voor al het kleine speelgoed of ander los spul. Deze stoere opbergbakken van Kidsdepot zijn in vier kleuren verkrijgbaar en kosten per stuk € 27,95 (via PSikhouvanjou).

Zo nu is de vloer weer lekker leeg. En kun je toch ontspannen!

Ben je geïnspireerd en wil je advies over styling van een speelhoek in jouw interieur? Dat kan al met twee uur Quickstyling! Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

● Geef je interieur een nieuwe kans ●

Yolande Schroten
Buro Binnenkans

 

(Bron: Buro Binnenkans & Foto Kidsdepot/PSikhouvanjou)

Reacties(0)

Geef je reactie