Loading...

Adviesplein vt wonen&design beurs

Home / Interieuradvies / Adviesplein vt wonen&design beurs

Het is nog vroeg en rustig als ik de RAI in loop en de roltrap opga. Mijn trolley vol werkmaterialen en stylingspullen staat een trede onder me. Ik kijk om me heen en zie boven me grote groene lampen verschijnen. Mijn hart maakt een sprongetje. Wat een mooie beursstyling.

In deze inspirerende omgeving mag ik interieuradviezen gaan geven. Ik heb er zin in. Mijn eerste dag op het Adviesplein van de vt wonen&design beurs kan beginnen.

Glimlach
Achter me zegt iemand: “Ik zie je glimlach steeds groter worden!” Het is Lotte. Ik ken haar dan nog niet, maar ook zij blijkt betrokken te zijn bij het Adviesplein. Samen lopen we naar hal 11-014.

Adviesplein
Op het Adviesplein zijn er naast interieur- en vastgoedstylisten van BNS Crisp ook lichtspecialisten, kunstadviseurs, architecten en zelfs elektrastylisten. We hebben allemaal onze eigen tafel, die we met onze persoonlijke styling inrichten. Om half elf begint het eerste advies.

Flow
En vanaf dan is er de flow! Er komen plattegronden op tafel van nieuwbouwwoningen. Jonge stellen zitten voor me en kijken me vragend aan: “Hoe moeten we dit gaan indelen en welke kleuren gebruiken we voor de muren? En welke meubels passen daarbij?’

De woonvragen zijn iedere keer weer anders. Ik zie foto’s op de IPad voorbijkomen. “Dit is ons huidige interieur, maar we willen iets nieuws.” Het is een uitdaging om met de klant mee te denken en ze verder te helpen.

Marathon
Een klant is verrast door mijn advies. “Wat leuk om daar de zithoek te maken. Ik had hem aan de andere kant van de woonkamer bedacht.” Of: “Hier was ik nooit opgekomen.” Na 45 minuten staat de volgende klant alweer voor mijn tafel. Zo gaat het maar door en schakel ik van de ene naar de andere. Het voelt als een (leuke) marathon.

Out of the box
Ik teken plattegronden, gebruik kleurstalen en geef mensen een zetje in de juiste richting. Soms met een advies voor rust en meer eenheid. Soms met een aansporing om wat meer lef te tonen door het gebruik van contrasten, zodat het interieur persoonlijker wordt. Anderen vragen zelf om styling-ideeën die out of the box zijn.

Loft
Er komt een mooie loftwoning voorbij in een oude school in Amsterdam. De nieuwe bewoonster vraagt zich af hoe ze warmte en een thuisgevoel kan creëren in deze grote hoge ruimte. We delen hoeken in, bakenen het zitgedeelte af en adviseren een kleurrijk vintage tapijt. Vanuit het vloerkleed denken we verder en laten details van de kleuren terugkomen in een aantal andere keuzes. Het interieurplan wordt steeds mooier en we zien het al helemaal voor ons.

Dynamisch
Wat vliegt deze eerste dag op het Adviesplein voorbij. En wat is het leuk om te doen! Het valt me op hoe lastig mensen het vinden om interieurkeuzes te maken. Klanten lopen na het advies zichtbaar blij weg. Verspreid over drie dynamische beursdagen heb ik met veel plezier dertig interieuradviezen mogen geven.

Wil je ook advies? Dat kan al vanaf twee uur! Neem contact op. Vraag naar de mogelijkheden en laat je inspireren!

● Geef je interieur een nieuwe kans ●

Yolande Schroten
Buro Binnenkans

Reacties(0)

Geef je reactie