Loading...

Studio Stoop Amsterdam

Home / Studio Stoop Amsterdam

Hoe haal je het maximale uit een ruimte van 28m2, als je er moet eten, werken en studeren, chillen en slapen? Buro Binnenkans gaf interieuradvies aan Jesse Stoop voor de indeling van zijn nieuwe studio in Amsterdam. Stoop zoekt een creatieve oplossing voor een ruimtelijke en sfeervolle indeling.

In de plattegrond (van de projecteigenaar) staat het bed middenin de ruimte getekend. Dit is allesbehalve fraai en gezellig. Buro Binnenkans adviseerde een halfhoge roomdivider, om zo de studio in twee aparte ‘eilandjes’ te splitsen: een slaapgedeelte en een gezellige zithoek. Door de scheidingswand ontstaat er privacy, terwijl de studio wel ruimtelijk en licht blijft. 

Tegen de strakke kant van de roomdivider past precies een bank. Aan de kant van het bed, zijn er in de roomdivider open nissen ontworpen, die als opbergplek dienen. Om de ruimtelijkheid te behouden heeft Studio Stoop een rustig kleurpalet met veel wit en daarnaast groene en gouden accenten. Ook blijft de uitstraling licht door de uitgekiende materialenkeuze van hout en beton. Studio Stoop hanteert het less is more-principe, wat deze compacte ruimte groter laat lijken en een frisse open sfeer geeft.

Review Jesse Stoop: “Door het ruimtelijke inzicht van Buro Binnenkans heb ik in de kleine studio elke vierkante meter maximaal kunnen benutten. Bedankt Yolande, in het drukke Amsterdam kom ik hier goed tot rust.

Project Details

Date: 25 juni 2018


 Vorige  Toon alle projecten Volgende